GESPOT IN DE MEDIA

Opbouw Van Drunen project

Lees hier een artikel uit de stadskrant over de opbouw van het Van Drunen project in Edam. Wever verzorgt hier de nieuwbouw van 11 appartementen en 17 woningen. 

Opbouw Van Drunen project krijgt gestalte:
“Je kunt nergens mooier wonen!” 

In mei 2016 besloot hij de grond te kopen. Afgelopen donderdag werd (officieel) de eerste paal geslagen. Ontwikkelaar Michiel van Fastenhout bekende in de naastgelegen kanoloods aan het Oorgat voor het eerst nerveus te zijn sinds hij de voormalige bedrijfspanden van Corba Watersport en Ruud van Drunen overnam voor woningbouwplannen. Over ongeveer een jaar moeten de bewoners de sleutel ontvangen. Er zijn nog enkele woningen te koop.

Van Fastenhout denkt dat de toekomstige bewoners op een van de meest markante punten van Edam komen te wonen. Het Van Drunen project , bestaande uit 15 geschakelde woningen, 9 appartementen en 2 penthouses, is na ruim drie jaar voorbereiding toe aan de opbouwende fase.

De ontwikkelaar roemde en bedankte de ontwerpers, saneerders en bouwers, de makelaar en de gemeente. Hij is zeer tevreden over de samenwerking met laatstgenoemde instantie. ‘Ondernemen in Edam-Volendam is een feestje”, vertaalde hij de gang van zaken. “Ik heb in andere gemeenten heel andere ervaringen op dit vlak.”
Ook de omwonenden werden geprezen. “iedereen is heel constructief, oplossingsgericht en positief!”

Volgens Michiel van Fastenhout kun je nergens beter wonen dan in de nieuwe woonwijk op de oude dijk richting Edams centrum. “Wonen op het zuiden in karakteristieke, eigenzinnige woningen aan het water. Wat wil je nog meer?”

Op de bouwplaats waren het Ruud van Drunen en zijn zoon Bas, Cock Baerts en toekomstig bewoner Harry Mühren die met een oude heistelling en de nodige trekkracht een houten paal de grond in sloegen. Pure symboliek, want al de hele week worden vele tientallen betonnen palen de grond in geduwd.

Op het informele feestje na afloop bleken veel kopers blij met de nieuwe fase. “We hadden al 15 jaar terug hier een woning willen kopen. Nu komt het er alsnog van. Lekker met een bootje voor de deur. We hebben er zin in!” Aldus Sjaak Molenaar, een van de vele nieuwe Oorgatbewoners.

Foto Cor Kes www.luxphotography.nl.