De Wever Bouwgroep blijft in beweging

Historie

DICK WEVER

De naam Wever komt van Dick Wever, die in 1966 in Waarland Bouwbedrijf Th. Wever bv heeft opgericht. Sindsdien is het bedrijf nog altijd aan de Smeetsweg 8 te Waarland gevestigd. Begonnen met kleine klusjes zoals een slot in een deur repareren of een raampje in een koolboot. Ook waren er verbouwingen. Het meeste werk was in Waarland. De grotere klussen kwamen pas later. Van een nieuwe woning met stal tot een dorpshuis, kantoorruimtes en meer.

GROEI

Op 1 januari 1984 is Th. Wever bv. uitgebreid door de overname van bouwbedrijf Lutter & Lotgering. Het Amsterdamse bouwbedrijf, opgericht in 1903, had onder andere woningen in Amsterdam gebouwd en voor de oorlog gewerkt aan de restauratie van het paleis op de Dam. Vanaf 1984 ging het bouwbedrijf verder onder de naam B.V. Bouwbedrijf Wever v/h Lutter & Lotgering. Sinds 2016 gaat het bedrijf verder onder de naam Wever Amsterdam BV, nog altijd gevestigd op het Prinseneiland.

In het voorjaar van 2006 deed zich de kans voor om timmer- en aannemingsbedrijf Lintvelt bv toe te voegen aan de Wever Bouwgroep. De geschiedenis van Lintvelt gaat terug naar 1919. Het werd toen opgericht door aannemer en makelaar A.W. Lintvelt. Bij de overname is ervoor gekozen om de bedrijfsnaam van Lintvelt te behouden.

Vanaf 2008 is Wever één van de vier eigenaren van Bouwend Waarland. De anderen zijn John Dekker, Maikel Gielens en Bouwbedrijf BOV. In- en rond Waarland wordt gezocht naar plekken om starterswoningen te bouwen. Een goed voorbeeld zijn de woningen op de plek van de oude handbalvelden van Con Zelo. Daarnaast bouwde Wever onder andere ook nog een bedrijfshal in Schagen, een groot vrijstaande woningen in Noord-Holland en is het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk verbouwd. 

Vanaf juni 2020 is het stokje overgedragen aan de nieuwe generatie. De directie van Wever Bouwgroep wordt sinds die tijd gevoerd door Nick Wever, Kees Vrijsen, Sander Houtenbos en Robert Reurslag. 

DE WEVER BOUWGROEP BLIJFT IN BEWEGING

De Wever Bouwgroep, zo blijkt, blijft in beweging. Ook in de toekomst. Er is nog ruimte voor groei en ontwikkeling. Vanuit dat oogpunt vertrouwen wij erop voor u een gedegen partner te kunnen zijn.